Sabtu, 29 Disember 2012

pesanan daripada PDRM



Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air . 

Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan .

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia . 


Khamis, 27 Disember 2012

DOWNLOAD :Strawberi Cinta



Filem Strawberi Cinta mengisahkan perjalanan seorang pelancong Jepun bernama ICHIGO yang datang melawat Malaysia bersama rombongan pelancong senegaranya yang lain melalui sebuah pakej pelancongan Strawberry Vanilla Travel & Tours .
Pelbagai rahsia keindahan Malaysia diperkenalkan kepada mereka , namun ICHIGO djdanchefmempunyai rahsianya tersendiri . Datang dengan harapan mencari sesuatu yang telah lama hilang dari hidupnya. Jangan lupa, bersama menyelusuri perjalanan ICHIGO demi cintanya.
Barisan para pelakon dalam strawberi cinta ialah yana samsuddin, pierre andre dan diana amir dan akan ditayangkan pada disember nanti.


TRAILER


DOWNLOAD LINKS

  
 PART ONE
 PART TWO


 PART ONE 
 PART TWO


 PART ONE 
 PART TWO


 PART ONE
 PART TWO


 PART ONE
 PART TWO

CREDIT : DDMF









foto pelancung dimakan harimau

Para pelancung itu tidak menyedari ada sepasang mata tajam yang selalu mengawasi gerak-geriknya, hingga pada suatu malam saat mereka sedang tertidur datanglah seekor harimau menyerang mereka. Kegaduhanpun terjadi di dalam khemah tersebut, tiga orang berhasil melarikan diri sementara dua orang lainnya di cabik-cabik oleh harimau. Satu orang menderita cukup serius pada bagian perut dan satu orang lagi meninggal dengan keadaan yang sangat mengnaaskan, tubuhnya dipenuhi cakaran kuku tajam harimau dan sebahagian kepalanya dimakan oleh binatang buas tersebut. Lukanya cukup parah, pada hampir separuh bagian kepala hingga leher di makan oleh harimau.


Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

Seorang Turis Dimakan Oleh Harimau, Mengerikan..!!

CREDIT  : borakkosong.com


hukum pakai topi santa claus


Gf21_zps6322c420_large

Mufti Johor, Datuk Tahrir Shamsuddin menasihatkan umat Islam supaya tidak memakai pakaian atau perhiasan yang menyamai ‘Santa Claus’ kerana ia bercanggah dengan seruan Nabi Muhammad saw.
Katanya, kebanyakan umat Islam di negara ini tidak sedar dan kurang pengetahuan mengenai ilmu agama hingga menyebabkan mereka turut serta meraikan perayaan Krismas yang disambut penganut kristian. Setiap kali menjelang 25 Disember, ada antara orang Islam memakai pakaian itu. Bagi saya, hukumnya haram kerana ia boleh mempengaruhi dan memesongkan akidah seseorang Islam itu. Baru-baru ini, saya ada menerima aduan daripada orang ramai yang prihatin mengenai perkara ini malah ada yang meluahkan perasaan sedih kerana ada segelintir masyarakat Islam sanggup berpakaian seperti Santa Claus, ” katanya kepada Berita Harian.
Datuk Tahrir berkata, ada sesetengah masyarakat Islam yang bekerja di pusat beli – belah terpaksa memakai pakaian atau perhiasan berkenaan atas kehendak tugas.
Pihak atasan organisasi berkenaan seharusnya sedar dan sedia maklum mengenai sensitiviti masyarakat Islam. Mereka sebenarnya boleh mengarahkan pekerja lain dan sebagai contoh pekerja yang beragama Kristian untuk memakai pakaian terbabit, ” katanya.

CREDIT : NIZARAZU.COM


penting dan harus dibaca



Pada Hari Minggu yang lalu Satu Keluarga bersiar² dengan membawa beberapa minuman tin. Pada hari Isnin, dua anggota keluarga dimasukkan ke hospital dan ditempatkan di 'Bilik Intensive Care Unit (ICU).'

Dia meninggal pada hari Rabu. Hasil autopsi menyimpulkan ia terkena Leptospirosis. Virus ini terlekat pada tin minuman yang diminumnya, tanpa menggunakan gelas/cawan. Hasil test menunjukkan tin tersebut telah terkena (dijangkiti) urin tikus yang sudah mengering yg mengandung leptospira.

kita dinasihatkan agar membilas secara rata bahagian atas semua tin minuman sebelum meminumnya. Kebiasaanya tin² minuman ini disimpan dalam gudang dan terus dihantarkan ke kedai² runcit, tanpa dibersihkan.

Sebuah penelitian menunjukkan bahawa bahagian atas semua minuman tin lebih tercemar jika dibandingkan dengan tandas awam (penuh kuman dan bakteria.)

Jadi, bersihkan tin minuman terlebih dahulu dengan air sebelum memasukkannya ke mulut untuk menghindari segala jenis kecelakaan.


Rabu, 26 Disember 2012

facebook malaysia





\ASSALAMUALAIKUM/

korang dah daftar belum  facebook  malaysia yang diberi nama MARSHABLE ,tak taw la shiok ke tak,baru je daftar tadi,tapi sekarang nie diorang sedang upgrade untuk tambah lagi function dan kelajuan laman sosial diorang.Sebijik macam facebook kan.kalau dah sign up tu jangan lupa add saya taw >> nasuhahmat <<



{android tablet mampu milik }



>> Assalamualaikum <<

kat sini saya nak kongsi gadget yang selama nie korang idam-idamkan tapi tak berkemampuan nak beli,pasti korang berminat,so jom usha .. 

NEW EXNOTE DUAL SIM CAMERA DUAL CAMERA RM 599 ONLY !
tekan sini untuk tengok FUNCTION & SPEC

    

NEW SET ANDROID 4.0.3 7 INCH DUAL CAMERA SUPER HD VERY SLIM RM 299 ONLY!!

 

TESTIMONI


  



KALAU BERMINAT SILA PM DI SINI >> ANDROID TABLET









dalam sejarah

\ASSALAMUALAIKUM/ 

Hai olls .. harap sihat-sihat belaka,nak story sikit pasal perkembangan banjir kat NEGERI TERENGGANU nie,tahun nie merupakan banji yang agak besar daripada tahun yang lepas-lepas dan tahun nie dalam sejarah rumah saya naik air,OMG,sebelum nie tak pernah pun seteruk nie,nilah ujian yang kite kene lalui,mybe ade hikmah disebaliknya kan .. biarlah gambar yang menceritakan rasa takut keluarga AHMAT . . huhu 


Jalan utama ke kuala dungun dibanjiri air,dah tak boleh lalu. . lori pun tak berani nak lalu



Dari sudut belakang rumah,belakang rumah ada kebun sawit. . nie la rupa dia


Dari sudut tepi rumah,rasa tak macam nak berenang kat situ ?



Nie dekat dapur yang belum siap . . itu ayah saya :)



Dari sudut depan rumah,,nak keluar kene redah dulu air tu.


Anak sedara saya..suka main air.


Me,lil sister and sis :) ohh lupaa . .anak sedara.


Selasa, 25 Disember 2012

{ tempahan header serendah RM 2 untuk permulaan }


Tumblr_mf38ajycjw1r8nm1eo1_500_large

\Assalamualaikum/ korang dah baca tajuk entry nie kan ? so apa yang perlu korang buat adalah .. bagi detail yang lengkap mengikut apa yang saya dah catat kat bawah,tu pun kalau korang berminat la,untuk permulaan saya tak amek banyak just reload RM2 kat no saya .. tak banyak pun kan.Insyallah korang akan berpuas hati dengan hasil kerja saya,just trust me okew pretty..


BAGI DETAIL INI DI SINI {PM SAYA }

 Gambar anda ( kalau ada yang nak letak )
 saiz header korang *wajib
 tema / warna

ATTENTION!!
 Bayar dulu baru buat yew,dijamin akan siap secepat mungkin ^^







 
All right reserved by seuleira @copyright protected