Selasa, 29 Januari 2013

Cara load brushes dalam photoshop


Tumblr_mhdzrmgnxy1rmmvwbo1_500_large


 Klik sini
 pilih brushes yang korang suka..


 kemudian klik je atas gambar brushes korang tadi.
 Lepastu klik kat Download file
 Kalau boleh save dekat Folder Brushes yew.


 Kemudian buka photoshop anda ,then tekan brush tool


 Lepas klik Load Brushes tu korang cari kat mana korang simpan brushes yang telah didonload tadi then tekan open,brushes korang sudah boleh diguna..




Ahad, 27 Januari 2013

New Year Giveaway by Shazreena Shukri



>>TEKAN BANNER UNTUK JOIN<<

\ASSALAMUALAIKUM/ harini sue nak join giveaway dari Shazreena Shukri ,sue jugak nak kongsi satu auta bukan fakta yang boleh membuatkan anda tertanya-tanya .. hehe,,nak taw apa ,,baca je k

Dalam kehidupan sebagaimana yang telah kita hadapi sendiri terdapat banyak ragam-ragam manusia apabila berada di tempat awam,dirumah,mahupun di tempat kuliah.Harini sue nak cakap pasal kentut je.Bercakap pasal kentut terdapat beberapa jenis kentut terpulang pada kita untuk memilih atau menilai sifat seseorang dengan kentut ..okew kita mulakan dengan . .. 

 Tak jujur >> orang yang kentut dan salahkan orang lain 
 Bengong >> orang yang tahan kentut berjam-jam 
 Yakin dengan diri >> orang yang kentut dengan lantang
 Sadis >> orang yang kentut dalam selimut dan kibaskan baunya
 Strategik >> orang yang sembunyikan bau kentut dengan ketawa dengan kuat
 Misterius >> orang yang kentut tapi tak dapat dikesan
 Gugup >> kentut apabila disergah 
 Periang >> kentut pelan-pelan selepas itu senyum sorang-sorang
 Pemalu >> kentut terkepi-kepit

Agak-agak la kan anda dalam golongan yang mana..cepat ngaku! haha..

Kat bawah nie sue nak kongsi beberapa video yang comel dan lawak,,pasti korang tergelak..


1.Lawak dan timba ilmu




2.Yang nie lawak 



Sabtu, 26 Januari 2013

Freebies : Cursor #1


Tumblr_mh85z5bgmg1rquguzo1_500_large

\Assalamualaikum/  Alhamdulillah syukur sebab dah selesai masalah yang ada dekat skin sue nie,itupun atas bantuan aten .. thanks aten :) . . tadi masa sibuk cari tutorial dekat tumblr terjumpalah cursor-cursor yang comel lagi kiut nie,ini bukan kepunyaan sue tapi sue cuma share je.. enjoy!!

 
http://media.tumblr.com/tumblr_m2wiusqY421qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wivg9oxq1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wivnHUdG1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wiw8YuiF1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wixqSQ1U1qfamg6.png

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wiy7v2eS1qfamg6.png

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wiwfNb0q1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wixcUD7K1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wj5emca71qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wj5jgL671qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wj5nGrvG1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wj5suD8z1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wj5wgjie1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wj6vg4YT1qfamg6.gif

http://media.tumblr.com/tumblr_m2wjgxYLzB1qfamg6.gif





Jumaat, 25 Januari 2013

Masalah Problem !! tolongggggg




\ASSALAMUALAIKUM/ tolonggg selesaikan masalah sue nie boleh tak,,sebelum nie sue guna denim template,menggatal pulak nak pakai classic template lepas tu terjadilah satu masalah yang membuatkan sue pening ,xtaw nak selesaikan macam mana,

korang cuba tekan navi tutorial then ada satu tutorial navi hover tu kan,ce tekan..pastu terjadilah perkara seperti gambar yang diataas tu,persoalanya kenapa dan mengapa jadi macam tu,sue pun buntu dah,harap korang yang pro tentang code classic template nie dapat selesaikan masalah sue nie..

btw template yang sue guna nie adalah code daripada blog http://duniaimpianfatin.blogspot.com/ . .blog nie diedit 100% oleh sue sendiri dengan bantuan tutorial daripada blog http://nurulatiqahjaidin.blogspot.com/http://www.faqihahhusni.com/http://fatinhalid.blogspot.com/http://wanaseoby.blogspot.com/ .
terima kasih banyak-banyak sue ucapkan kepada pemilik blog yang berkenaan,tutorial dan freebies anda banyak membantu saya dalam mengedit blog saya..TQVM

Rabu, 23 Januari 2013

customer penipu



Tumblr_mfwdcxjzks1rifck6o1_500_large

|Assalamualaikum| harinie nak lepas geram yang teramat sangat..GRRRRR!!mesti pelikkan kenapa sue marah tetiba..kalau takdak sebab sue takkan marah.ada la sorang customer nie tempah cover timeline untuk page kedai online dia,saya caj rm5 je,dia janji nak bayar,tapi seminggu selepas tu tak inbox pun saya nak tanya pasal no fon ke apa ke kan..tapi xde pun,memang mase tu dah naik angin,tapi xde la sampai nak serang & maki-maki ke apa.dua minggu berlalu maseh takdak inbox..geram punyer pasal saya buat la satu status kat fb,dia friends kat fb saje nak bagi dia sentap kan ..padan muka ko,,haihh geram betol..takpe kite tunggu dan lihat apa yang dia akan buat lepas nie,,nak terus diam ke nak mai minyak maaf.

sue takde la niat nak aibkan dia cuma kite boleh jadikan pengajaran jangan terlalu baik dan jangan pulak kite buat jahat kat seseorang tu..buat analisis sket then buat tindakan yang sewajarnya.kita maseh boleh hormat dia kalau dia hormat kite..


Ahad, 13 Januari 2013

First ever giveaway by ia




jom ramai-ramai join. .hadiah yang sangat best .rugi tak join habaq hang :) TEKAN BANNER

TAG
http://chubbygurlzchumill.blogspot.comhttp://wanyyminho.blogspot.comhttp://akudot.blogspot.com


Jumaat, 11 Januari 2013

Dato` Siti Nurhaliza Kini Sudah Bertudung



Penyanyi Dato` Siti Nurhaliza Kini Sudah Bertudung Litup?

Penyanyi Dato` Siti Nurhaliza Kini Sudah Bertudung Litup? - KUALA LUMPUR : Rasanya bermula semalam sehingga ke hari ini, orang yang paling bertuah adalah Dato’ Siti Nurhaliza kerana tidak putus-putus menerima pujian dan ucapan selamat sempena ulangtahun yang ke 34 yang jatuh pada hari ini, 11 Januari.
Pada yang mengenali atau meminati Dato’ Siti Nurhaliza, angka sebelas memang sinonim dengan penyanyi tersebut dan seakan tuah buatnya yang lahir pada 11 Januari 1979 itu.
Walaupun kini dia menjalankan tanggungjawab menjaga suami tercinta, Dato` Seri Khalid Mohd Jiwa yang ditimpa kemalangan jalan raya, sempena hari lahirnya dia tetap sempat berterima kasih kepada peminat yang menghantar ucapan buatnya melalui satu entri di akaun Instagramnya.
Apa yang menarik perhatian semua followers akaun @CTDK adalah imej yang digayakan penyanyi kelahiran Pahang tersebut. Dia berkongsi satu gambar memperlihatkan dia bertudung litup seakan imej hijabista yang kini menjadi trend ikutan para wanita muslimah moden di negara kita.
Adakah ini imej terbarunya sempena ulang tahun kelahirannya yang ke 34? Turut berkongsi foto yang sama adalah pengurus merangkap kakak ipar kepada Dato’ Siti Nurhaliza iaitu Rozi Abdul Razak. Diperhatikan gaya tudung ala Hana Tajima itu telah digayakan dalam rona hitam dan kelabu.
Pereka kegemarannya, Rizman Ruzaini turut berada bersama Dato’ Siti Nurhaliza ketika foto itu di ambil. Adakah mungkin tudung itu telah direka oleh pereka tersebut? Itu semua belum dapat dipastikan kesahihannya. Tetapi apa jua telahan yang kita buat, lebih manis jika Dato’ Siti sendiri tampil mengesahkan perkara ini.
Jika benar ini adalah imej terbaru penyanyi nombor satu negara itu, pasti ia akan menggembirakan ramai pihak terutama sekali para peminat yang sentiasa menyokong Dato’ Siti Nurhaliza daripada dahulu sehingga kini.
Ia sekaligus dapat menutup cakap-cakap pihak yang sering mempersoalkan imejnya yang sebelum ini. Namun seperti apa yang dikatakan sebentar tadi, biar penyanyi itu sendiri mengesahkannya.
Dia juga sibuk melunaskan peranannya sebagai isteri, sampai ketika pasti dia akan tampil untuk menjelaskan adakah benar dia akan mengekalkan imej bertudung litup ala Hana Tajima itu.
Kalau ada yang tertanya siapakah Hana Tajima, dia seorang gadis kacukan Jepun dan Inggeris dan mula memeluk Islam beberapa tahun lalu. Melalui perniagaan online di bawah label Maysaa, dia berjaya menembusi pasaran antarbangsa dan sampai ke Malaysia. Tetapi gaya pemakaian tudungnya yang paling mendapat sambutan hangat para muslimah moden di negara kita.
Melihat kepada gaya pemakaian tudung Dato’ Siti Nurhaliza itu, ia lebih kepada lilitan tudung yang sama digayakan ikon para hijabista tersebut. Warga murai.com.my juga gembira jika Dato’ Siti Nurhaliza mengekalkan imej seperti ini kerana ia sopan namun tetap chic.
Kepada Dato’ Siti Nurhaliza, kami di Murai.com.my mengucapkan selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke-34. Semoga Dato’ Siti Nurhaliza dan keluarga serta orang tersayang sentiasa dirahmati Allah SWT dan berada dalam keadaan sihat sejahtera. – Murai

CREDIT : MURAI.COM


Khamis, 10 Januari 2013

TUTORIAL : POST TITLE BERSAMBUNG DENGAN DATE






For Denim Template

1.Cari Code nie dulu .date-header {

2.Then pastekan code ini dibawah code .date-header {

background-repeat: no-repeat;
background-position:left center;
-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
background: #BCF5A9;
text-align: center;

3.Lepastu cari code ini pulak .post-title {

4.Then pastekan code ini bawah .post-title {

padding: 8px 8px 8px 26px;
border-top: 3px solid #ffd7e1;
border-bottom:2px solid #F5A9BC ;
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
background-image: url (URL ICON);
-webkit-transition: all 0.5s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.5s ease-in-out;
-o-transition: all 0.5s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.5s ease-in-out;
 color: #B8B8B8 ;
5.merah : tukar ikut citarasa anda sendiri :)










{ TUTORIAL : NAVI HOVER # 2 }


LIVE PREVIEW




Template Designer : copy this code then paste at html/javascript.
Classic Template : copy this code then paste under </style>


kongkong SHILA AMZAH kerana dia bakal ISTERI saya


Satu Malaysia (mohon tiru gaya pak jibby angkat 1 jari) sudah tahu mengenai hubungan cintanya bersama penyanyi Shila Amzah. Apatah lagi sejak kedua-duanya terbuka untuk menunjukkan kemesraan mereka pada khalayak - dari seromantik-romantiknya hinggalah hujung Disember lalu kisah hubungan mereka terpalit dengan kontroversi.
Bertemu dengan aktor berbakat ini di majlis previu dan sidang media filem Juvana, Sharnaaz Ahmad mengakui segalanya bermula dengan baik tetapi meniti ke penghujung tahun ia meninggalkan memori sedikit pahit hingga menyebabkan namanya 'panas'. 
"Ya tahun 2012 memang 'panas'. 2012 sepatutnya adalah tahun saya. Angka 12 tu sendiri sebenar angka kegemaran saya. Tapi nak buat macam mana kan... kita tak rancang pun semua (kontroversi) tu boleh berlaku", katanya kepada malaysiandigest.com ketika ditemui di e@curve, Damansara, semalam.
Justeru melangkah ke tahun baru, jejaka kelahiran Pulau Pinang ini berazam mahu mengelak dari sebarang hal yang boleh mencetuskan kontroversi.
"Tahun lepas 'panas', tahun 2013 kita kasi coolblog", katanya berseloroh.
"Tahun ni saya comeback untuk menjadi diri saya dan nak fokus pada kerjaya. Tak nak buat hal lagi", sambung Sharnaaz yang kini berdebar menanti dua filem lakonannya iaitu Juvana dan Sembunyi yang akan berada di pawagam tidak lama lagi.
Dalam pada itu tatkala diminta mengulas dakwaan dia suka mengongkong pergerakan Shila serta kenyataan buah hatinya itu yang mengatakan tahun ini beliau tidak mahu lagi bercerita hal percintaan mereka,
"Kalau dia tak nak cakap pasal cinta, saya pun sama, tak nak cakap pasal cinta. Tapi saya nak cakap pasal kahwin.
"Ya, memang saya kongkong Shila sebab dia bakal isteri saya dan kami amat serius dengan hubungan yang dijalinkan", kata Sharnaaz sambil tersenyum dan terus meminta diri untuk beredar.

CREDIT : http://www.limauais.com/


Ahad, 6 Januari 2013

{ TUTORIAL : NAVI HOVER # 1 }

Assalamualaikum . . nie ada satu tuto,kalau awak nak guna sila komen yew..nie code saya sendiri no re-tuto please .


1.Template Designer
2.Paste dekat HTML
LIVE PREVIEW


<style>
.sue{
background: #edbbcd;
border-left: 10px solid #f5dae4;
border-right: 10px solid #f5dae4;
font-family: "Amaranth";
text-align: center;
float: left;
margin-left: 5px;
margin-bottom: 10px;
width: 50px;
color: #fff;
font-size: 16px;
padding-top: 3px;
padding-left: 5px;
padding-right: 5px;
padding-bottom: 3px;
-Webkit-transition-duration: 1.0s;
border-bottom-left-radius: 5px;
border-top-left-radius: 5px;
border-bottom-right-radius: 5px;
border-top-right-radius: 5px;
}
.sue:hover{transform: rotate(360deg) ;
background: #f5f2ed;
color: #edadc7;
border-left: 10px solid #edbbcd;
border-right: 10px solid #edbbcd;
}
@font-face {
font-family:tt !important;
src: url('http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf') !important;
}
</style>
<a class="sue" href="LINK HERE">link 1</a>
<a class="sue" href="LINK HERE">link 2</a>
<a class="sue" href="LINK HERE">link 3</a>
<a class="sue" href="LINK HERE">link 4</a>






badan terlipat dua






CREDIT : http://cahayaair.blogspot.com/




Sabtu, 5 Januari 2013

RESEPI : Jagung Crepe

Assalamualaikum. .tadi saya buat jagung crepe n semalam saya buat milo crepe..hihi.macam crepe ada kan..so korang jugak boleh buat sebab sangat senang,,kat bawah nie saya sertakan resepi yang paling senang..try la buat :) jangan lupa share..




 
All right reserved by seuleira @copyright protected