Khamis, 7 Februari 2013

First Giveaway by MarshMallow



 click banner 

Komen double triple ikhlas untuk blog MARSHMALLOW

1. Background

 Bagi sue background tu hak citarasa masing-masing,so berkenaan background tak nak komen sangat just okew,cantik jew..kene dengan tema tapi sue bagi cadangan je kalau guna background kad bawah ni cute jugak,hehe.sorry cakap berbelit-belit..sekadar pandangan ye,,,


http://media.tumblr.com/tumblr_lyn1q6jU901ql6slc.png


http://www.evelynsplace.kit.net/paterns/multimini7.gif

2.Header

 Bahagian header pulak sangat simple tapi cute,kalau awak nak saya editkan header yang ada marshmallow untuk awak saya boleh buatkan aww aww.Tapi header awak yang sekarang pun dah okew :)

3.Entry

 Berkaitan entry takdak masalah..everything okew.tak perlu ubah apa-apa sebab dah okew *kadang-kadang jadi juri best jugak :)

4.Sidebar

 Bahagian sidebar pulak saya suggestkan jangan letak bende-bende yang boleh memberatkan blog anda,contohnya gambar yang banyak,gadget-gadget yang tak penting.Bila orang nak mai singgah kat blog kita then terlalu lama loading akan menyebabkan si pengunjung terus p kat pangkah sebab malas nak tunggu lama.

cadangan untuk sidebar 

 kalau awak nak kongsikan gambar awak tapi taknak memberatkan blog awak,awak boleh buatkan satu page,so awak boleh letak gambar kawan ke,boyfie ke mak ayah ke kan.Dengan cara ni blog awan takkan jadi berat.

 Untuk wishlit tu saya cadangkan tak payah letak sebab ia adalah satu sebab blog awak akan jadi berat,ini hanya pandangan saya :) .

 Ada beberapa cara untuk buatkan bahagian sidebar awak nampak kemas dan tak serabut,saya tak bermaksud sidebar awak nampak serabut,ini hanya cadangan :) . .

>>first guna cara navigation 3 tab..awak boleh cuba ikut tutorial ini http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/07/tutorial-tabbed-widget-mudah-tab-3.html

>> second boleh guna cara dropdown menutab ikut tuto ini http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/07/smile-please-bonjour-welcome-to-my-site.html

5.Scrollbar 

 Saya cadangkan awak letak scrollbar di tempat komen,sebab apabila terlalu ramai yang komen pada satu entry,,body blog awak automatik jadi panjang..faham kan??


rasanya itu jew kot cadangan atau komen,firstly nak mintak maaf kalau ada terkasar bahasa yew,ini hanya cadangan atau komen yang ikhlas dari hati yang tulus *cewwaahh . .maaf entry panjang sangat yew :)

Lastly : Nak tag >> http://aliyatralala.blogspot.com/ 





4 ulasan:

Aimi Syafiqah berkata...

thanks join
:)

like seriously, thanks untuk komen2 tuu :D

Sally Yatiey berkata...

Thanks tag saya, dh join ^_^

Nao Mei berkata...

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-marshmallow.html

follow sini...jom ler jalan belog cik akak pula :)

Iema Gurlz berkata...

hye
dtg dr GA yg sme ^^
done follow
http://iema90.blogspot.com/2013/02/first-giveaway-by-marshmallow.html

 
All right reserved by seuleira @copyright protected