Rabu, 6 Februari 2013

Tutorial buat header bentuk awan



|ASSALAMUALAIKUM| Tuto hari ini bertajuk header bentuk awan,allaaa,,macam sue punyer tu,btw sory lambat buat tuto nie taw sebab seharian kerja balek plak pukul 6.00..balek-balek je main ngan anak sedara..pastu kene tido awal..okew now ikut betul-betul yew..bismillahhhh..

 Download  shape awan.
 Kemudian loadkan dalam photoshop kalau tak taw sila ikut tutorial ini.
 Kreativi itu penting so ikut kreativiti masing-masing yew..



  • open PS > size tu ikut size header korang yew.


  • kalau ikut cara sue,sue buat petak dulu.tengok gambar betul-betul.
                            
  • p dekat shape then pilih je shape awan,atas citarasa korang nak buat besar atau kecik.
  • kalau korang nakkan bentuk yang sama sila tekan CTRL+J



  • kemudian buat awan yang baru,CTRL+J sekali lagi then tekan CTRL+T kecik kan siki.lepastu letak la kat tengah-tengah.



  • last sekali akan jadi camni . . atas kreativi korang la plak nak buat or tambah ape-ape kat header tu yew,,sue buat header tu sume guna brushes yang sue install.





1 ulasan:

Fiqa Nsz berkata...

done follow u back :D

 
All right reserved by seuleira @copyright protected