Selasa, 30 April 2013

Simple Giveaway By Nina dan Hani


Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Klik Sini ---> Tolong Jujur  LINK 1  ---> LINK 2
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !


Cara cantikkan post title guna design sendiri


531588_483253958404271_386551752_n_large

Salam ,, i dah mula minat Lee Seung Gi la u ollss , tulah pengaruh cerita My Girlfriends Is Gumiho , hensem sangat , erkk ! 

okew sekarang sue nak ajar korang cara untuk buat post title macam sue tu haa .sebenarnya tutorial ni direquest oleh RODIYATUL okew first korang kene la design , sebelum nak design tu tengok dulu size #main-wrapper {

TEMPLATE DENIM

  • Ctrl+f copy paste code ini #main-wrapper {
  • Pastu cube tengok Width dia berapa , kalau sue punye width: 640px;
  • Then boleh lah design guna size tu yew , Height tu plak korang boleh je buat berapa pun , tapi nak dapatkan kedudukan yang cantik dekat post title tu banyak jugak adjustment yang kene buat , harap bersabar la yew , bukan senang nak senang ,, hoho.
okew lepas dah design dan boleh la upload dekat http://i.imgur.com . .

ikut step ni yew .. 

  • Ctrl+f copy paste code ini .post h3 {
  • Okew , kalau jumpa sila copy code dibawah dan pastekan dibawah code .post h3 {
background-image:url("URL GAMBAR");background-repeat:no-repeat; background-position:center;
height:60px;
margin:.50em 5 5;
padding:50px 6px 6px 6px;

kat bawah nie sue ade bagi freebies width: 640px; 

http://i.imgur.com/OUZcFf7.png

http://i.imgur.com/wKVOEAL.png

http://i.imgur.com/Yt9R5Wq.png

http://i.imgur.com/8TqyPlL.png

http://i.imgur.com/NGo1nPn.png

http://i.imgur.com/MDR9RGz.png

http://i.imgur.com/RLrAGna.png





Rabu, 24 April 2013

Memey Suhaiza dah bertudung

#07 Gambar Memey Suhaiza Kini Bertudung - ROTIKAYA

Jika sebelum ini Memey Suhaiza meminta para peminat mendoakan diri beliau supaya kekal bertudung, ini merupakan berita baik kepada mereka yang gembira dengan perubahan aktress ini.
Mengakui sudah lama memendam hasrat untuk terus bertudung, Memey Suhaiza berkata kepada GUA yang beliau kini mengambil keputusan untuk bertudung secara kekal selepas memikirkan perkara ini sebaiknya.
“Selama beberapa hari ini saya berasa sangat selesa dan tidak janggal apabila mengenakan tudung. Jadi, adalah lebih baik saya buat perubahan ini. Mungkin sudah sampai masanya saya pakai tudung”
Memey Suhaiza menambah yang suaminya Norman Hakim gembira dengan keputusan beliau itu kerana sebelum ini aktor itu ada menyuarakan hasrat beliau untuk melihat isterinya itu bertudung.
“Dia pernah minta saya pakai tudung ketika menyambut harijadinya pada 8 Januari lalu. Namun, ketika itu saya masih belum bersedia,” ujar Memey Suhaiza yang akan terus berlakon jika ada tawaran.

#04 Gambar Memey Suhaiza Kini Bertudung - ROTIKAYA

sumber:ROTIKAYA


Selasa, 23 April 2013

Petanda awal tragedi ngeri di Faderal Highway



Kemalangan ngeri yang berlaku pada awal pagi 21 April lalu di Lebuhraya Persekutuan pastinya mengejutkan rakyat Malaysia.
Tragedi ngeri itu telah mengorbankan 5 orang mangsa.
Tragedi tersebut pastinya mengejutkan rakyat Malaysia apabila ada diantara mangsa kemalangan yang mengalami kecederaan serius seperti terputus kaki dan pelbagai lagi.
Ada orang yang mengatakan, seseorang yang bakal menemui ajal sering menunjukkan perubahan menerusi tingkah laku atau kata-kata.
Dalam kata lain dipanggil ‘petanda’.
Adakah perkara itu masih lagi rasional? Atau kita sahaja yang sering tidak perasan dengan petanda-petanda yang ditunjukkan oleh si mati sebelum menemui ajal.
Perkara tersebut disedari oleh rakan-rakan salah seorang mangsa kejadian, Syahmie Farid Izzat Samsuddin Shah, 21 menerusi ‘update’ di Facebook mangsa.
“Malam minggu?? **’flying high’ sambil2 berbaring atas si gemok..,” itulah ‘update’ terakhir arwah menerusi akaun Facebooknya.
Adakah ‘flying high’ yang dimaksudkan oleh arwah itu pergi untuk selama-lamanya.
Jika dilihat pada update tersebut, jelas menunjukkan itu merupakan petanda yang arwah berikan kepada rakan-rakannya.
Menerusi update itu juga, ramai rakan-rakan arwah mengucapkan takziah.
Persoalan timbul, siapakah si gemok yang maksudkan oleh arwah?
Menerusi beberapa update dan gambar-gambar arwah, si gemok yang dimaksudkan adalah motosikal yang ditungganginya sewaktu kejadian.
MyNewsHub berkongsi beberapa keping gambar ‘print screen’ update serta keadaan motosikal arwah selepas kejadian.
moto
arwah1
Mengikut laporan daripada pihak polis, arwah Izzat pada ketika itu sedang menunggang motosikal lalu hilang kawalan dan melanggar Kalaychelven.
Arwah Izzat mengalami kecederaan parah di kepala dan Kalaychelven cedera parah di kepala dan putus kaki kiri.
Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham Syahmie Farid Izzat Samsuddin Shah, serta dua lagi mangsa beragama Islam, Allahyarham Muhammad Faridzuan Mohd Aziz, 21, dan Allahyarham Amirul Faiq Zainuddin, 22.
Semoga Allahyarham ditempatkan bersama golongan orang-orang yang beriman.
Takziah kepada semua ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam tragedi ngeri itu.


Wanita haid tidak perlu menggantikan solatnya




حديث قتادة قال حدثتني معاذة أن امرأة قالت لعائشة أتجزى إحدانا صلاتها إذا طهرت قالت أحرورية أنت كنا نحيض مع النبي فلا يأمرنا به

Hadis daripada Qatadah bahawa Mu'azah telah menceritakan kepadanya bahawa seorang wanita bertanya kepada 'Aisyah, "Cukupkah kami solat apabila kami telah suci saja tanpa qadha?" Jawab 'Aisyah, "Apakah anda termasuk kaum Haruriyyah? Kami juga haid di masa Nabi, tetapi Nabi tidak menyuruh kami qadha solat yang tertinggal sepanjang tempoh haid". Hadis ini adalah riwayat Imam Bukhori dalam Sohihnya dalam Kitab Haid.


عن معاذة العدوية قالت سألت عائشة فقلت ما بال الحائض تقضي الصوم ولا تقضي الصلاة فقالت أحرورية أنت قلت لست بحرورية ولكني أسأل قالت قد كان يصيبنا ذلك مع رسول الله صلى الله عليه وسلم فنؤمر بقضاء الصوم ولا نؤمر بقضاء الصلاة

Dari Mu'azah al 'Adwiyah katanya, "Aku bertanya kepada 'Aisyah r.a, mengapa orang haid wajib mengqadha puasa tetapi tidak wajib mengqadha solat?" Jawab 'Aisyah, "Apakah anda orang Haruriyyah?" "Bukan, aku bukan orang Haruriyyah, tetapi aku bertanya." Jawab 'Aisyah, "Itulah suatu keuntungan bagi kita (wanita). Kita diwajibkan mengqadha puasa tetapi tidak diwajibkan mengqadha solat".
عن معاذة عن عائشة أن امرأة سألتها أتقضي المرأة صلاة أيام حيضتها قالت أحرورية أنت كانت إحدانا على عهد رسول الله تحيض فلا
تؤمر بقضاء الصلاة

Dari Mu'azah r.a katanya, "Seorang wanita bertanya kepada 'Aisyah, 'Apakah kita kaum wanita ini wajib mengqadha solat yang tertinggal selama masa haid?" Jawab 'Aisyah, "Apakah anda ini orang Haruriyyah? Kami juga haid pada masa Rasulullah masih hidup. Baginda tidak pernah menyuruh kami mengqadha solat".
Kedua-dua hadis di atas adalah riwayat Imam Muslim dalam Sohihnya dalam Kitab Haid.


Haruriyyah yang dimaksudkan dalam hadis-hadis di atas adalah satu mazhab yang berpendirian bahawa qadha itu wajib bagi wanita yang meninggalkan solat selama ia haid. Pendirian ini tidak betul kerana Nabi s.a.w tidak pernah menyuruh berbuat demikian sebagaimana yang terdapat di dalam hadis.

Atau Haruriyyah itu juga merupakah sebuah kampung yang berhampiran dengan Kufah. Iaitu sebuah tempat orang Khawarij mula-mula mengadakan perkumpulan mereka. sebahagian daripada mereka mewajibkan qadha solat bagi wanita yang meninggalkan solat ketika mereka haid.

Oleh itu, maksud daripada pertanyaan 'Aisyah "adakah anda ini orang Haruriyyah" ialah 'Aisyah bertanya adakah orang yang bertanya itu dari kelompok Khawarij yang salah satu dari usul mereka ialah mengambil dan berpegang dengan apa yang dibawa oleh al Quran semata-mata serta menolak secara mutlak apa yang dibawa oleh hadis-hadis Rasulullah. Pertanyaan 'Aisyah tersebut dikenali dengan istifham inkari (استفهام إنكاري) iaitu satu pertanyaan yang dilontarkan untuk mengingkari perbuatan seseorang dan menganggapnya sesuatu yang tidak patut untuk terjadi. Sedangkan 'Aisyah tidak ber'itiqad bahawa sipenanya itu bermazhab Khowarij. Sipenanya juga menyatakan bahawa dia hanya sekadar bertanya (merujuk kepada hadis ke-2) dan ini menunjukkan bahawa dia bukanlah bersikap ta'annut (bersikap melampau-lampau). Sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w :

هلك المتنطعون


celakalah orang yang melampau-lampau

Iaitu orang yang bersikap melampaui batas, berlebih-lebihan atau ekstrimis dalam perbuatan, percakapan dan pertanyaan mereka. Kesimpulannya, inilah keistimewaan dan kemudahan yang Allah berikan kepada kaum wanita yang wajib disyukuri. Maka tidak pantas bagi seseorang memandang pelik tentang wanita yang tidak perlu menggantikan solat yang ditinggalkan sepanjang waktu haid kerana Rasulullah tidak pernah menyuruh sahabiat melakukannya ketika hayat Baginda. Sedangkan baginda sebagai seorang pembawa risalah dan penerang hukum hakam wajib menyegerakan penerangan hukum ketika waktu menuntut Baginda berbuat demikian, (ini kerana keadaan wanita haid dan terpaksa meninggalkan solat adalah perkara yang selalu terjadi dan hal ini memerlukan kepada penerangan segera daripada Baginda) kerana melewatkan penerangan tentang sesuatu hukum yang diperlukan penerangannya adalah tidak harus bagi hak dan tugas seorang Rasul. Oleh itu, jelas bahawa sesuatu yang tidak diterangkan baginda iaitu penggantian solat bagi wanita haid menunjukkan hukum menggantikan solat itu tidak wajib.



Jumaat, 19 April 2013

MINI GA 2



Klik banner 


Segmen Pilih Hadiah by Nana



Klik banner

Bestnye kalau pilih hadiah dan terus dapat ,, hehe

saya nak pilih hadiah :-

  • Baju
  • Peplum


Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013



klik banner 

Hadiah :

  • Topup RM10 x 6
  • Topup RM5 x 8
  • Keychain feltcraft x 2
  • Keychain melaka x 3
  • RM 30 cash
  • RM10 cash x 2




Kafir tanpa sedar



Antara contoh-contoh dialog menjadi Kafir dalam tak sedar:


1- Nabi Yusof smart, aku smart lebih sket dari nabi. (jatuh kapir)

2- Tak payah la simpan2 janggut, tak payah nak bersunnah-sunnah, beselerak je muke aku tgk. (jatuh kapir)

3- Zaman nabi mane ade Gillette, sebab tu la ade jambang. (jatuh kapir)

4- Hudud dah tak sesuai zaman ni bro.. (jatuh kapir)

5- Senyum la sket, muke masam je dah macam malaikat mungka nakir dah aku tgk. (jatuh kapir)

6- Sedarlah sikit yang selama ni kerajaan bagi rezeki kat kamu. (jatuh kapir)

7- Aku dah isi borang murtad, tapi tak diluluskan mahkamah la pulak. (jatuh kapir)

8- Erm.. kalo murtad mesti boleh buat maksiat kan? Macam best je.. (jatuh kapir)

9- Aku murtad dah, eh gurau je gurau je... (jatuh kapir)

10- Jika ikut kaedah Islam, maka mundur lah negara kita ni.. (jatuh kapir)

"Barangsiapa MEMPERSENDA, MEMPERMAIN, MENAFIKAN sunnah Rasulullah dan ayat Kitabullah maka dia kafir serta-merta" -Kitab Fiqhul Akbar: Karangan Imam Syafie.


Ketahui 100 keyboard shortcuts



Keyboard Shorcuts (Microsoft Windows)
1. CTRL+C (Copy)
2. CTRL+X (Cut)
3. CTRL+V (Paste)
4. CTRL+Z (Undo)
5. DELETE (Delete)
6. SHIFT+DELETE (Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin)
7. CTRL while dragging an item (Copy the selected item)
8. CTRL+SHIFT while dragging an item (Create a shortcut to the selected item)
9. F2 key (Rename the selected item)
10. CTRL+RIGHT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next word)
11. CTRL+LEFT ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous word)
12. CTRL+DOWN ARROW (Move the insertion point to the beginning of the next paragraph)
13. CTRL+UP ARROW (Move the insertion point to the beginning of the previous paragraph)
14. CTRL+SHIFT with any of the arrow keys (Highlight a block of text)
SHIFT with any of the arrow keys (Select more than one item in a window or on the desktop, or select text in a document)
15. CTRL+A (Select all)
16. F3 key (Search for a file or a folder)
17. ALT+ENTER (View the properties for the selected item)
18. ALT+F4 (Close the active item, or quit the active program)
19. ALT+ENTER (Display the properties of the selected object)
20. ALT+SPACEBAR (Open the shortcut menu for the active window)
21. CTRL+F4 (Close the active document in programs that enable you to have multiple documents opensimultaneou sly)
22. ALT+TAB (Switch between the open items)
23. ALT+ESC (Cycle through items in the order that they had been opened)
24. F6 key (Cycle through the screen elements in a window or on the desktop)
25. F4 key (Display the Address bar list in My Computer or Windows Explorer)
26. SHIFT+F10 (Display the shortcut menu for the selected item)
27. ALT+SPACEBAR (Display the System menu for the active window)
28. CTRL+ESC (Display the Start menu)
29. ALT+Underlined letter in a menu name (Display the corresponding menu) Underlined letter in a command name on an open menu (Perform the corresponding command)
30. F10 key (Activate the menu bar in the active program)
31. RIGHT ARROW (Open the next menu to the right, or open a submenu)
32. LEFT ARROW (Open the next menu to the left, or close a submenu)
33. F5 key (Update the active window)
34. BACKSPACE (View the folder onelevel up in My Computer or Windows Explorer)
35. ESC (Cancel the current task)
36. SHIFT when you insert a CD-ROMinto the CD-ROM drive (Prevent the CD-ROM from automatically playing)

Dialog Box - Keyboard Shortcuts


1. CTRL+TAB (Move forward through the tabs)
2. CTRL+SHIFT+TAB (Move backward through the tabs)
3. TAB (Move forward through the options)
4. SHIFT+TAB (Move backward through the options)
5. ALT+Underlined letter (Perform the corresponding command or select the corresponding option)
6. ENTER (Perform the command for the active option or button)
7. SPACEBAR (Select or clear the check box if the active option is a check box)
8. Arrow keys (Select a button if the active option is a group of option buttons)
9. F1 key (Display Help)
10. F4 key (Display the items in the active list)
11. BACKSPACE (Open a folder one level up if a folder is selected in the Save As or Open dialog box)


Microsoft Natural Keyboard Shortcuts


1. Windows Logo (Display or hide the Start menu)
2. Windows Logo+BREAK (Display the System Properties dialog box)
3. Windows Logo+D (Display the desktop)
4. Windows Logo+M (Minimize all of the windows)
5. Windows Logo+SHIFT+M (Restorethe minimized windows)
6. Windows Logo+E (Open My Computer)
7. Windows Logo+F (Search for a file or a folder)
8. CTRL+Windows Logo+F (Search for computers)
9. Windows Logo+F1 (Display Windows Help)
10. Windows Logo+ L (Lock the keyboard)
11. Windows Logo+R (Open the Run dialog box)
12. Windows Logo+U (Open Utility Manager)
13. Accessibility Keyboard Shortcuts
14. Right SHIFT for eight seconds (Switch FilterKeys either on or off)
15. Left ALT+left SHIFT+PRINT SCREEN (Switch High Contrast either on or off)
16. Left ALT+left SHIFT+NUM LOCK (Switch the MouseKeys either on or off)
17. SHIFT five times (Switch the StickyKeys either on or off)
18. NUM LOCK for five seconds (Switch the ToggleKeys either on or off)
19. Windows Logo +U (Open Utility Manager)
20. Windows Explorer Keyboard Shortcuts
21. END (Display the bottom of the active window)
22. HOME (Display the top of the active window)
23. NUM LOCK+Asterisk sign (*) (Display all of the subfolders that are under the selected folder)
24. NUM LOCK+Plus sign (+) (Display the contents of the selected folder)
25. NUM LOCK+Minus sign (-) (Collapse the selected folder)
26. LEFT ARROW (Collapse the current selection if it is expanded, or select the parent folder)
27. RIGHT ARROW (Display the current selection if it is collapsed, or select the first subfolder)


Shortcut Keys for Character Map
After you double-click a character on the grid of characters, you can move through the grid by using the keyboard shortcuts:


1. RIGHT ARROW (Move to the rightor to the beginning of the next line)
2. LEFT ARROW (Move to the left orto the end of the previous line)
3. UP ARROW (Move up one row)
4. DOWN ARROW (Move down one row)
5. PAGE UP (Move up one screen at a time)
6. PAGE DOWN (Move down one screen at a time)
7. HOME (Move to the beginning of the line)
8. END (Move to the end of the line)
9. CTRL+HOME (Move to the first character)
10. CTRL+END (Move to the last character)
11. SPACEBAR (Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected)

Microsoft Management Console (MMC)


Main Window Keyboard Shortcuts
1. CTRL+O (Open a saved console)
2. CTRL+N (Open a new console)
3. CTRL+S (Save the open console)
4. CTRL+M (Add or remove a console item)
5. CTRL+W (Open a new window)
6. F5 key (Update the content of all console windows)
7. ALT+SPACEBAR (Display the MMC window menu)
8. ALT+F4 (Close the console)
9. ALT+A (Display the Action menu)
10. ALT+V (Display the View menu)
11. ALT+F (Display the File menu)
12. ALT+O (Display the Favorites menu)


MMC Console Window Keyboard Shortcuts


1. CTRL+P (Print the current page or active pane)
2. ALT+Minus sign (-) (Display the window menu for the active console window)
3. SHIFT+F10 (Display the Action shortcut menu for the selected item)
4. F1 key (Open the Help topic, if any, for the selected item)
5. F5 key (Update the content of all console windows)
6. CTRL+F10 (Maximize the active console window)
7. CTRL+F5 (Restore the active console window)
8. ALT+ENTER (Display the Properties dialog box, if any, for theselected item)
9. F2 key (Rename the selected item)
10. CTRL+F4 (Close the active console window. When a console has only one console window, this shortcut closes the console)


Remote Desktop Connection Navigation


1. CTRL+ALT+END (Open the Microsoft Windows NT Security dialog box)
2. ALT+PAGE UP (Switch between programs from left to right)
3. ALT+PAGE DOWN (Switch between programs from right to left)
4. ALT+INSERT (Cycle through the programs in most recently used order)
5. ALT+HOME (Display the Start menu)
6. CTRL+ALT+BREAK (Switch the client computer between a window and a full screen)
7. ALT+DELETE (Display the Windows menu)
8. CTRL+ALT+Minus sign (-) (Place a snapshot of the active window in the client on the Terminal server clipboard and provide the same functionality as pressing PRINT SCREEN on a local computer.)
9. CTRL+ALT+Plus sign (+) (Place asnapshot of the entire client window area on the Terminal server clipboardand provide the same functionality aspressing ALT+PRINT SCREEN on a local computer.)

Microsoft Internet Explorer Keyboard Shortcuts

1. CTRL+B (Open the Organize Favorites dialog box)
2. CTRL+E (Open the Search bar)
3. CTRL+F (Start the Find utility)
4. CTRL+H (Open the History bar)
5. CTRL+I (Open the Favorites bar)
6. CTRL+L (Open the Open dialog box)
7. CTRL+N (Start another instance of the browser with the same Web address)
8. CTRL+O (Open the Open dialog box,the same as CTRL+L)
9. CTRL+P (Open the Print dialog box)
10. CTRL+R (Update the current Web )



Selasa, 16 April 2013

Pendarahan Teruk Dirogol



gambar hiasan
TELUK INTAN – Perkenalan singkat ketika menghadiri kenduri kahwin kakak di Kampung Gajah yang baru menjangkau tiga bulan mengundang padah buat seorang calon Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) apabila dia menjadi mangsa rogol oleh temannya itu.
Dalam kejadian Sabtu lalu, mangsa berusia 15 tahun itu baru berkenalan dengan suspek dan diajak keluar berjalan-jalan sekitar Teluk Batik kemudiannya ke Teluk Intan sebelum mengajak gadis itu ke rumah abang suspek di Labu Kubong.
Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisoner Goh Kok Liang berkata, suspek berusia 19 tahun itu membawa pelajar sebuah sekolah di Kampung Gajah ke sebuah rumah kosong milik abang lelaki tersebut di Labu Kubong.
Menurutnya, setiba di tempat kejadian, kira-kira jam 12.30 tengah hari, Sabtu lalu, suspek yang bekerja sebagai buruh kasar membawa masuk mangsa sebelum merogol pelajar tersebut.
“Selepas memuaskan nafsu, mangsa mengalami pendarahan teruk akibat dirogol suspek sebelum lelaki itu membawa pelajar itu ke Hospital Teluk Intan (HTI) untuk pemeriksaan.
“Ketika suspek membawa mangsa ke HTI, petugas bertanyakan apa yang terjadi dan lelaki itu menjawab bahawa pelajar itu terjatuh,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.
Kok Liang berkata, petugas HTI yang tidak berpuas hati dengan jawapan diberikan oleh suspek, turut menyoal kepada mangsa sebelum mengakui dirogol lelaki itu.
Katanya, menyedari mangsa dirogol suspek, petugas HTI menghubungi keluarga mangsa dan satu laporan polis dibuat oleh abang ipar pelajar perempuan tersebut.
“Kami menahan suspek bagi membantu siasatan terhadap kes tersebut.
“Suspek ditahan reman selama tujuh hari bagi membantu siasatan dan kes disiasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya.  – Sinar Harian Online


Isnin, 15 April 2013

Zizan dah ada awek



Pelakon, pelawak, dan pengacara terkenal, Zizan Razak akhirnya mengaku sudah mempunyai seorang yang istimewa dan bersedia untuk menamatkan zaman bujang, memandangkan usianya kini sudah mencapai 30 tahun.
Meskipun begitu, pelawak terkenal ini enggan berkongsi lebih lanjut siapakah wanita pilihannya itu kerana hubungan mereka masih lagi diperingkat awal.
“Perancangan untuk berkahwin memang ada tetapi dengan siapa itu saya belum boleh beritahu. Apa yang saya boleh katakan saya sedang mengenali hati seseorang.
“Wanita itu seorang yang dekat dengan saya tetapi saya jarang bertemu dengannya kerana faktor kerja,” Ujar Zizan .
Menurut laporan berasingan, Zizan turut mengaku dia meminati wanita yang sederhana dan yang paling penting adalah pandai menjaga hati kedua ibu bapanya.
“Saya kalau boleh suka orang yang simple, tidak seksi, dan apa yang paling penting pandai ambil hati orang tua saya.”

sumber :ohbulan


‘Lan Todak’ Maki Adik-Beradik Shila Amzah


Menerusi laman sosial Twitter ketiga-tiga adik Shila iaitu Syada, Shafiq dan Syahir nampaknya mereka seakan ‘geram’ dan marah dengan seseorang yang telah mengutuk serta mengelar diri mereka dengan gelaran yang tidak manis seperti anjing dan barua.
SHILA
SHILA1
SHILA2
Sapa yang dimaksudkan 'Lan Todak' tu yew ? jawab sendiri . .


Ahad, 14 April 2013

Saya tak bersalah


427853_3130554390708_1470207844_32740467_1072388788_n

A-YzHR-CcAAbO8x

BUTTERWORTH — Seorang pelajar Tingkatan Tiga sebuah Sekolah Menengah di sini kecewa kerana dituduh membuli seorang pelajar lain bulan lalu .
Luqman Al Hakim Ahmad, 15, menafikan bahawa dia terlibat dengan kes itu dan telah membuat laporan polis  sebaik mengetahui gambarnya dimuat naik di laman sosial dan dianggap sebagai suspek utama kejadian itu. Dia turut merasa trauma untuk keluar rumah, katanya.
“Saya pelik apabila ibu bertanya sama ada saya terlibat dengan kejadian buli
di sekolah. Ibu beritahu sepupu saya ada datang ke rumah dan maklumkan bahawa
gambar saya dimuat naik di blog kerana membuli seorang pelajar.
“Saya terus periksa telefon bimbit saya dan terkejut melihat banyak nombor
yang tidak dikenali terpapar di skrin telefon saya. Kemudian saya semak akaun
Facebook, Twitter dan Instagram saya yang semuanya penuh dengan komen-komen dari
orang yang saya tak kenal. Mereka tuduh saya macam-macam, saya jadi takut,”
katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Anak bongsu dari lima beradik itu kemudiannya bertindak menutup sementara akaun lama sosialnya kerana tertekan dengan tohmahan orang ramai yang tidak tahu
keadaan sebenar.
“Saya juga tidak boleh tidur lena, susah untuk beri tumpuan ketika belajardan takut untuk keluar rumah kerana bimbang dicederakan,” katanya.
Baru-baru ini tersiar sebuah klip video di Facebook dan Youtube yang memperlihatkan seorang pelajar lelaki dibelasah bertubi-tubi oleh seorang pelajar yang kemudiannya turut disertai dua pelajar lain.
Pihak Pelajaran Negeri berkata ketiga-tiga pelajar terbabit sudah dikenakan tindakan dibuang sekolah sementara mangsa dilapor tidak mengalami kecederaan serius.
Luqman Al Hakim yang mengenali ketiga-tiga pelajar terbabit berkata ketika kejadian dia berada di dalam kelas yang berlainan dan hanya mengetahui insiden itu seminggu selepas kejadian.
“Saya hairan kenapa saya dikaitkan dalam kejadian itu, mungkin mereka ingat saya yang terlibat sebab wajah saya mirip salah seorang daripada pelajar berkenaan, kemudian gambar saya disebar di Internet,” katanya.
– BERNAMA



Khamis, 11 April 2013

Interface Edit Template / HTML dah berubah :(

salam

korang perasan tak yang interface edit template / HTML dah berubah,yang pastinya perubahan kali ni memang sangat memeningkan dan sangat tidak user friendly,sue suke yang dulu . . senang je nak kalau nak cari apa-apa just ctrl+f je , yang baru nie boleh jugak kot tapi kene tekan button or anak panah hitam tu dulu .. hmm tapi bersyukur lagi sebab boleh guna dan ada blog dengan free je . .


tengok la . . kalau nanti dah biasa takpe la,baru-baru tengok memang pening sikit .. kalau tak faham boleh tengok gambar bawah , maybe korang paham sikit kot ..


nampak tak anak panah tepi tu ? bila kite tekan barulah dia keluar kod-kod yang basic kite guna tuk edit kan.Tekan je anak panah yang first sekali . . then korang boleh la edit dengan rakusnya :)



Rabu, 10 April 2013

Lelaki gila seks sumbat belut dalam dubur



Guangdong – Seorang penagih porno yang menyumbatkan seekor belut ke dalam duburnya terpaksa menjalani pembedahan sepanjang malam selepas binatang itu tersekat.
Lelaki dari selatan China itu melakukan perbuatan ganjil itu untuk meniru babak dalam satu filem porno.
Bagaimanapun, lelaki yang belum berkahwin itu terpaksa bergegas ke hospital di wilayah Guangdong dan memberitahu petugas perubatan: “Tolong saya, tolong saya. Belut itu bergerak di dalam tubuh saya.” Pakar bedah akhirnya berjaya mengeluarkan belut lumpur Asia sepanjang satu setengah meter dan berat lebih setengah kilo pada awal pagi semalam selepas menjalankan pembedahan.
“Belut itu hanya cuba mencari jalan keluar. Ia masih hidup ketika kami keluarkannya tetapi mati tidak lama selepas itu.
“Lelaki itu bertindak bodoh dan dia bernasib baik kerana tindakannya itu boleh menyebabkan dia cedera parah. Belut mempunyai gigi kecil tetapi tajam,” kata anggota pasukan perubatan itu.
“Kami tahu apa yang berlaku dan lelaki berusia 39 tahun itu akan disoalsiasat berkait dengan kes kekejaman terhadap haiwan,” kata jurucakap polis. – Daily Mail


2ND GIVEAWAY BY ZEEQA




7 MEI 2013

Salam .. 

Sue nak ucapkan selamat hari lahir kepada zeeqa , semoga panjang umur , sihat walafiat dan sentiasadimurahkan rezeki zeeqa sekeluarga.Semoga diberi kematangan umur dan pemikiran yang sentiasa positif  agar zeeqa dapat  melakukan perkara yang sentiasa diredhai ALLAH s.w.t .

Sue doakan zeeqa sentiasa diredhai ALLAH dunia dan akhirat ,, AMINN

اللهم أكثر مالي وولدي وأطل عمري واغفر لي وبارك لي فيما أعطيتني

(Allahumma Akthir Ma-li Wa Waladi Wa Atil 'Umri Waghfir Li Wa Ba-rikli  Fi Ma A'tai tani) 

Ya Allah Perbanyakkanlah Harta ku, Panjangkanlah Umurku, 
Ampunilah Daku, Berkatilah Apa Sahaja Yang Telah Kau Kurniakan 
Kepada ku

sue nak hadiah kan header untuk zeeqa , nie bukan untuk membodek ke ape k, ini sebagai hadiah birthday,ikhlas dari sue ..

Width : 940px
Height : 400



http://i.imgur.com/xGgqORQ.png

maaf kalau tak cantik , yang gambar signboard tu awak boleh letak gambar sendiri atau nak tulis quote pon boleh , klau nak suruh sue editkan balik just inform yew ..


Mega Topup Giveaway



!Assalamualaikum!
Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad 1 Shakirah Rosli

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira'Hafizzy AzizFuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma,shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.


 
All right reserved by seuleira @copyright protected