Selasa, 30 April 2013

Cara cantikkan post title guna design sendiri


531588_483253958404271_386551752_n_large

Salam ,, i dah mula minat Lee Seung Gi la u ollss , tulah pengaruh cerita My Girlfriends Is Gumiho , hensem sangat , erkk ! 

okew sekarang sue nak ajar korang cara untuk buat post title macam sue tu haa .sebenarnya tutorial ni direquest oleh RODIYATUL okew first korang kene la design , sebelum nak design tu tengok dulu size #main-wrapper {

TEMPLATE DENIM

  • Ctrl+f copy paste code ini #main-wrapper {
  • Pastu cube tengok Width dia berapa , kalau sue punye width: 640px;
  • Then boleh lah design guna size tu yew , Height tu plak korang boleh je buat berapa pun , tapi nak dapatkan kedudukan yang cantik dekat post title tu banyak jugak adjustment yang kene buat , harap bersabar la yew , bukan senang nak senang ,, hoho.
okew lepas dah design dan boleh la upload dekat http://i.imgur.com . .

ikut step ni yew .. 

  • Ctrl+f copy paste code ini .post h3 {
  • Okew , kalau jumpa sila copy code dibawah dan pastekan dibawah code .post h3 {
background-image:url("URL GAMBAR");background-repeat:no-repeat; background-position:center;
height:60px;
margin:.50em 5 5;
padding:50px 6px 6px 6px;

kat bawah nie sue ade bagi freebies width: 640px; 

http://i.imgur.com/OUZcFf7.png

http://i.imgur.com/wKVOEAL.png

http://i.imgur.com/Yt9R5Wq.png

http://i.imgur.com/8TqyPlL.png

http://i.imgur.com/NGo1nPn.png

http://i.imgur.com/MDR9RGz.png

http://i.imgur.com/RLrAGna.png





4 ulasan:

miss nino . berkata...

cantiknyee freebies :)

Seu Leira berkata...

@miss nino . thanks ,, boleh guna kalau nak :)

rodiyatul akmar berkata...

thanks awak , nty sy try :)

Seu Leira berkata...

@rodiyatul akmarmost welcome :)

 
All right reserved by seuleira @copyright protected