Jumaat, 3 Mei 2013

Cara guna Ctrl+f pada editor HTML terbaru

salam,

Sekarang nie bila buka blog rasa macam dah takdak mood nak edit blog kan , sebab apa ? yelahh sejak interface HTML nie dah bertukar , nak edit nak gunen ctrl+f pun tak boleh , rasa feedup pon ada kan , rasa nak #$%^& pon ade . . tapi Alhamdulillah sue berkunjung ke blog http://teknikbuatblog.blogspot.com/ yang menunjukkan cara lain yang mana kita boleh guna ctrl+f dengan teknik ,, jeng jeng jeng . . buat suspens sikit ,nak taw dengan cara macam mana ? ,meh ikut . . credit to : http://teknikbuatblog.blogspot.com/

Okew caranya senang je , tapi sue tak pernah pun terpikir nak buat macam nie ,,

  • first highlight je mane-mane code.
  • second , lepas hightlight terus tekan ctrl+f 
  • nanti akan muncul Search box dekat bahagian atas tu.
  • silalah mengedit dengan sepuas hati :)






Tiada ulasan:

 
All right reserved by seuleira @copyright protected