Isnin, 17 Jun 2013

Software untuk mencantikkan dekstop

salam..

Sapa nak dektop yang cantik dan girlish (bagi perempuan) sila angkat tangan dan kaki ,hoyehh .sue taw mesti ramai yang nakkan dekstop yang awesome lagi trendy tapi tak nak memberatkan dekstop ,okew kat sini sue akan tunjuk macam mana nak dapatkan dekstop macam sue,even tak cantik tapi sue guna kreativiti sendiri untuk cantikkan dekstop.FYI sue tak gunakan Rainmeter pon sebab Rainmeter memang menyebabkan dekstop jadi delay dan sangat lambat loading kan..kan..kan .

Al-kisahnya semalam tak boleh tidur , dan .. dan .. sue pun terpikir nak gantikkan wallpaper dekstop yang design tah pape tu , then terpikir la nak letak Watch widget dekat dekstop tapi yang Windows pakej punyer tak berapa cantik , so sue search la software yang boleh cantikkan dekstop .. wallaahhh terjumpa la page Xwidget .Usha punyer usha akhirnye sue install sebab dah tengok screenshot yang dia tunjuk tu macam awesome je kan . .kalau korang nak jugak boleh download sini yew. 

download la macam biase yew,kalau tak taw sila tanye . kat sini pulak korang boleh dapatkan widget yang cantik ,macam-macam ade ,tak taw nak pilih yang mana satu.


Sebenarnya wallpaper kat atas nie sue edit siap-siap dulu,pastu barulah cari widget yang sesuai untuk sue letak kat dekstop,Kotak untuk icon tu sebenarnya nak tiru macam Rocketdock tapi tak berapa nak jadi,hihu . . sue tak berapa suke dengan Rocketdock sebab macam serabut je .Dekat Xwidget pun ade jugak taw macam Rocketdock punyer,lagi comel dan lagi banyak pilihan.


Anak panah merah tu widget yang sue dah install,tak banyak pun sebab tak nak nampak semak sangat,so korang pandai-pandai la aturkan ,Sejak semalam sue guna effect dia tak la teruk sangat,maksudnya smooth je,tak lambat loading .Okew . .sampai sini je la yew ..GudLuck =_=




6 ulasan:

cik nyoonyalita berkata...

dekat atas tu macam mna buat erk ? boleh tolong blas dekat chat tak ??? hihi

otak kosong berkata...

cantik dan kemas . tapi mesti berat kan .

cik natasya (: berkata...

woww . comel nye . Nice info :)

admin berkata...

@otak kosong thanks ,, 3 hari gune alhamdulillah laptop sperti biasa,,xberat pun .

Admin berkata...

Salam awk jom kita exchange link nk?
http://zirahnamia.blogspot.com/2013/06/link-exchange.html

Mia Liana berkata...

sweetnya.... memudahkan.. ;)

 
All right reserved by seuleira @copyright protected