Selasa, 13 Ogos 2013

Kenapa Programmer ?

Assalamualaikum ..

Harini kelas 1 jam je . . sepatutnya kelas habis pukul 4 petang karang . Ahh kalau la taw kelas batal mau je tak balik rumah sewe lagi , boleh sambung raya . Tapi takpe la nak wat camne kan .. Redho je la , abaikann!

Btw sue nak share sikit subject yang sue belajar untuk course Programming nie , mula-mula masuk sem 1 rasa macam , ehh ? "aku dah salah pilih course nie " sebab apa ? alkisahnya dulu masa form 4 & 5 sue pilih course Produksi Multimedia tapi alih-alih bila dah masuk IPT dapat pulak course Programming nie , disebabkan pulak tempat yang ditawarkan tak jauh dari rumah terpaksa la terima , Tapi sebenarnya ade je kaitannya dalam course programming nie , contohnya dulu sue ada belajar pasal ADOBE tu sume kan , dalam course programming pun sue ada belajar pasal bende yang same , cume lebih advance lagi . . minat sue lebih kearah Multimedia dan bukannya progrmming . . walaupun programming nie banyak subject killer , bagi sue la kan , tak taw la plak kalau bagi orang lain programming " okew je " , sue rase susah sebab tak berapa nak minat kot , antara subject yang agak susah adalah C++ , OOP , JAVA , sume tu berkaitan dengan coding , semestinya memeningkan kepala . .tapi alhamdulillah sume subject tu sue lepas , berkat pertolongan lec jugak .. hehe

Ada ke kawan-kawan blogger yang ada amek course Programming ?? boleh kongsikan perasaan korang yang bakal jadi programmer tu seksok .. hoho


Gambar diatas menunjukkan keadaan yang sebenar apabila seorang student berjaya membangunkan satu sistem ( nak buat sistem bukan senang okew , coding bercampur-campur macam rojak )


selalunya sue macam nie . . haha . . Fail Programmer .








Tiada ulasan:

 
All right reserved by seuleira @copyright protected