Selasa, 29 Oktober 2013

Anniversary Giveaway by Anadiera


Syarat Untuk Peserta daripada Anadiera :





  • Buat entry yang bertajuk 'Anniversary Giveaway by Anadiera'

  • Copy URL dibawah dan paste ruangan HTML di blog korang

  • Follow blog Anadiera dan like Fanpage anadiera di sidebar :)

  • Pastikan anda mengikut kesemua syarat samada daripada hanna / sponsor . jika tidak penyertaan anda dibatalkan !



  • Pengumuman Untuk Peserta Giveaway :


  • Tarikh tutup giveaway pada 10 November 2013

  • Pemilihan pemenang berdasarkan Jumlah TAG paling banyak dan TOP REFFERAL .Selebihnya menggunakan random.org

  • Pemenang akan diumumkan pada tarikh 12/13 November :)



  • Review : Doodle Muslimah Pegang Beg

    Assalamualaikum

    Malas nak buat entry panjang-panjang , alang-2 tak leh nak lelapkan mata sue buat la satu doodle muslimah , jom tengok ..



    okeh,, saje nak cakap sue adalah student politeknik sultan mizan zainal abidin dungun terengganu jyeeaah :) 

     btw ramai *sesetengah* student U yang memperlekehkan student politeknik , awat apa kurangnye kami *sodeh den.dekat mana-mana pon tempat kite belajar same je oke,takdak istilah budak U cerdik 'sangat' nak dibandingkan dengan budak politeknik , malas nak cakap banyak aiihh ,, p gugel sendiri apa kelebihan belajar kat politeknik , apaepon belajar kat mana-mana pon boleh berjaya kbaaiii *NGANTUK*



    Isnin, 28 Oktober 2013

    Sakit pulak hati kite

    Assalamualaikum tak jawab dose kalau jawab sayang . . mueheh

    Hari ni rasa dah membuak-buak kemarahan dan sedang hangat membara , sue pantang betol kalau ada yang jenis tak faham bahasa letak link ads macam says.com , churp-2 and so on dekat cbox then buat ayat "eh blog u cantik la " "done follow sini" "come visit me dear" , tau la ayat-ayat tu membuatkan kite lagi excited nak klik link tu sebab nak tengok sapa yang puji-2 kite tu kan , last-last bile dah tekan HAMPEH link ads yang ko letak , time tu memang sue dah makin hamun bagai nak rak , n then cuba la korang yang anon-2 nie fikir apa yang terjadi dengan duet yang korang dapat daripada cacian dan makian para-para blogger yang tertipu.cubala fikir sikit , tau la nak cari duet n nak dapat earning yang banyak dengan cepat , tapi fikir la dulu halal haramnya .

    Hadooii nak membebel banyak-banyak pun bukannye korang paham , lagi korang buat ade la , jujur sue cakap memang sue tak suke benor ade link ads dekat cbox , sue rasa blogger lain pun macam tu , kalau nak suruh klik pon at least cakap la "tolong klik link ads saya boleh?" hah tak ke sopan sikit , yang tukang klik tu pulak takde la nak maki hamun hang , lagi satu banyak blog yang bagi tips cara-cara nak dapat earning dengan cepat dan banyak , pegi la google , nie tak shortcut jugak korang pilih yew .

    maaf yew membebel sikit , kalau tak buat entry nie korang mungkin tak berubah, tu pun belum tentu la ada yang berubah lepas baca entry nie kan , belum letak dalil halal haram lagi , malas la nak letak , kang cakap bajet ustazah plak , biar la korang pikir sendiri yew , dah besar kan . . dah jadi mak ayah orang dah pun *kalau ade la .Ingat ye satu klik seguni makian yang korang dapat dari haku , haaa berani letak la lagi , sue haramkan sape-sape letak link ads kat cbox , lantak la nak cakap ape pun kan , dah korang buat care gitu sapa yang tak sakit hati.

    Sekali lagi pless jangan letak link ads dekat cbox , dah tulis terang-terang dekat atas cbox "link ads adalah diharamkan " hurmm,,ade jugak yang letak , ke tak paham bahasa melayu , ingat yew duet tu tak halal kalau korang buat dengan cara yang salah , duet yang korang dapat untuk beli makanan atau ape-2 akan sebati dalam diri korang sebagai TAK HALAL .. u know TAK HALAL ? thats mean HARAM!!marah sangat dah nie .

    P/S : Pless Fikir-fikirkan balik ye si ANON.

    Sabtu, 26 Oktober 2013

    Mega Giveaway By Iman Zakaria & Faris Farizat

    Assalamualaikum


    Tarikh Tamat

    1 November 2013




    best giveaway by farah

    Assalamualaikum..


    hadiah
    • boucher RM5 by ah k-shop
    • topup rm5 by faaiz
    • exo cards x2 by panda kpop shop
    • topup RM10 dan RM5 x2 by 
    • topup  x2 by yeanna
    • sticker x1 by farah
    • topup RM5 x5 by amelia
    • topup RM5 (celcom/umobile)  x2 by asyha
    • 1x super junior bonamana B by milky uyu kpop store
    • 1x EXO growl hug version by milky uyu kpop store
    • 1x super junior MR simple version B by milky uyu kpop store
    • 10x kpop offical poster randomly by milky uyu kpop store
    • 2x black shishedo mask

    Tamat ; 28.10.2013 


    Senarai software yang menumpang dalam laptop [siri 1]

    Assalamualaikum..

    Nak share software yang sue pernah install and software yang wajib and software yang sue selalu guna and software yang berguna andd ??? oke takde dah muehehe



    Hah..amekaw nie la senarai software yang antaranya sue masih guna sampai sekarang n then ada jugak sue install pastu uninstall balik sebab macam memberatkan laptop dan tak berguna sangat / jarang guna.


    Oke first nak review pasal sofware yang sue install and guna sampai sekarang .. yang basic-2 macam google sue tak review la okehh 

    tapi kali nie nak review 3 je dulu , nanti sue update :)

    1.Freemake video converter

    Fungsi :
    - untuk converte video dalam bentuk AVI, MP4, WMV, MKV, FLV, 3GP, MPEG, DVD, Blu-ray, MP3, iPod, iPhone, iPad, PSP, Android, Nokia, Samsung, BlackBerry. 
    - Size 14,29MB 
    - Percuma
    Windows XP/Vista/7

    Pendapat :
    - sue sarankan install lah software nie , sebab ade sesetengah software kalau nak converte video mesti kene online dulu , leceh la kalau takdak wifi time tu kan , dan software ini tak perlukan online / wifi bile-2 je boleh converte.Interface dia pun sangat comel .. sukee >_<

    Printscreen:

    Credit : Google


    2.Snipping Tools

    Credit : Google

    Fungsi :
    - Printscreen dekstop

    Pendapat :
    - senang nak guna dan kita boleh crop je mana-2 part yang kite nak dengan senang then save kat mane nak.

    printscreen:

    Credit : Google


    Credit : Google

    Create HD quality stunning videos for YouTube
    Credit : Google

    Fungsi :
    - rekod apa-2 aje pada screen laptop
    - Kesan kursor dan  webcam

    Pendapat :
    - senang nak guna , boleh tetapkan bahagian mana yang nak kite rekod video tu , oke la.


    setakat nie software yang penting itu aje , macam photoshop , photoscape semua dah tau kan terasa malas rajin plak nak review , ekeke oke kat bawah nie senarai software yang mungkin korang rasa / terasa nak install , tapi sila gugel sendiri yew fungsi advance dia , biasalah orang rajin memang macam nie muehehe.

    1.Comodo Dragon (Browser *adik beradik Google Chrome)
    2.Vmware Player (untuk boot OS lain tanpa kacau window sedia ada)
    3.Bsplayer (video/music player)
    5.rainlendar (kalendar + nota peringatan) 
    6.teracopy (untuk melajukan proses copy/paste)
    7.kmplayer (video/music player)
    8.mpcstar (video/music player)
    9.zune (mp3 player)
    10.zune (skin pack)









    Nikah seawal umur 20 Tahun

    Assalamualaikum..

    Semalam balik kampung n sekarang masih ada dikampung untuk menghadiri majlis kawen kawan sue , kawan baik sejak sekolah rendah lagi , excited rasanya *macam i pulak yang kawen kan kehkeh .hurm kalau sue lambat lagi la kot , kluarge memang tak bagi kawen awal-2 tapi kalau dah jodoh nak wat camne kan.Kawan sue tu umur 20 Tahun mude lagi ken , mcam sue jugak muehehe , semoga berbahagia hingga akhir hayat yew , nak letak siket gambar kawan sue,gambar sue ngan dia tak sempat nak ambek , motif ? entah tak tahu .. busy bergambar ngan tok laki kot .hee


    comeii tak ? ade iras sue ke muehe 


    Auu kiut nye awak , tringin nak kawen jugak , ada yang nak masuk ke ? silakan .. mueheh gataii noh.


    Rabu, 23 Oktober 2013

    Membentuk kening tanpa cukur

    Assalamualaikum..

    Alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dapat jawab paper HCI tadi , tak sia-sia larh study sampai pukul 3 am , dan sebelum tu nak citer sket pasal hobi terbaik sue ..kehkeh sebelum start study sempat lagi main makeup-2 kateko , sue memang minat giler bab makeup-2 n then sangat suke beli n simpan barang makeup *jarang guna , (tadi kate suke makeup-2) yelahh mane sempat nak main makeup-2 secara serius , kadang try makeup tak sampai setengah jam dah buang .. kelas ko jah , ingat makeup nie macam main masak-masak ke .. hehe

    sue nak tunjuk sikit sue punyer makeup review tentang kening , tak cukur pun , sue ikut tutorial dalam youtube , tutup kening yang berterabur tu dengan concealer atau foundation sampai nampak cantik ..


    maaf , gambar agak kabur sebab amek gambar waktu malam :)



    Selasa, 22 Oktober 2013

    Final Exam 2013

    Assalamualaikum ..

    Final exam dah bermula esok hari , arghhh nervous nya >_< doakan sue tenang menjawab exam yew.Harap-harap la semua subjek lepas .Lagi satu kalau ada apa-apa request boleh chat kat cbox taw nanti dah habis exam sue reply.Tak boleh online lama-lama pinjam tenet hotel .kehkeh

    sebelum tu nak view doodle sue buat semalam .. sempat lagi noh *krikrik





    Sabtu, 19 Oktober 2013

    Doodle Muslimah pakai baju tidur

    Assalamualaikum ..

    Nak share doodle yang sue buat semalam , doodle yang complete ade badan , kaki , tangan dll :)



    ouh .. jangan curi yew . . lenguh taw buat sampai pagi 



    Doodle artwork *krikrik

    Assalamualaikum..

    Heee ^_____^ sengih panjang , dah 'dapat' hobi baru , rela tak tido disebabkan doodle taw , sebenarnya dah lama nak draw doodle tapi xtaw cara , alhamdulillah selepas tengok beberapa tutorial sue try buat , bia la tak cantik macam orang lain buat asalkan hati kita rasa puas kan :)

    tadaaaa...

    Nie doodle yang pertama , sila gelak laju-laju .. kahkah .



    Yang nie doodle kedua sue buat , gelak kiut .. muehehee


    doodle yang ketiga , doodle kawen :)



    nie ja yang mampu , bila dah advance skit boleh la ambik upah kan .. *konon macam ada orang nak .







    Software untuk rakam screen laptop

    Assalamualaikum..

    Nak share sikit pasal satu software untuk record screen laptop , bagi penggemar buat tutorial pasal photoshop dll bolehlah install software nie yew . . nama dia LiteCam HD .cara guna dia sangat senang dan software nie tak berat.


    bile kite bukak je software tu nie la intrface yg 'terpancul' , dia memang transparent mcm tu , ada tunjuk sekali cara-cara nak guna.

    Nahh .. kat bawah nie ada video cara nak guna

     

    pendapat tentang software

    - boleh rakam screen mengikut saiz yang korang nak.
    - ada cursor point , senang untuk kite highlight kan kat mana kite click
    - boleh buat screen capture
    - boleh masukkan text

    kat mana nak install nie ? boleh pegi link INI dan dengan serta merta klik Download now. :) 


    GA October by Emas Putih



    Hadiah :
    Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi





    Jumaat, 18 Oktober 2013

    Review : essence mascara all eyes on me

    Assalamualaikum ..

    nak review makeup kosmetik daripada essence , iaitu mascara all eyes on me , baru je beli tadi .Memandangkan sue terlupa nak bawak balik mascara n dah kebetulan mascara sebelum nie tak berapa nak panjangkan n lebatkan bulu mata , ececeh *padahal memang dah hobi kumpul barang makeup . . hehe


    Opss .. gambar pinjam kat pak cik gugel jew , nak snap gambar tak cantik sangat sebab malam.

    Kelebihan mascara all eyes on me

     Kata Produk
    creates the ideal lash effect
    ultimate multi effect mascara
    Extra volume, length, curl, thickness and separation all at once
    Ophthalmologically approved

    Saya punya pendapat

    Likes
    - Sangat hitam
    - bulu mata jadi lentik dan lebat
    - senang nak pegang sebab botolnye kiut-kiut je
    - Harga murah

    Dont Likes
    - Tak waterproof
    - Lambat kering
    - senang comot bila kene air
    - susah nak tanggal kene kesat banyak kali

    Okew mascara nie sue beli dekat watsons je , Harga RM 10.90 , untuk produk nie saya bagi 3/5 bintang


    Macam pelik tapi tak pun

    Assalamualaikum ..

    Harini nak citer pasal 'macam pelik tapi tak pun' apa yang peliknye kan ? perkongsian nie pasal diri sue sendiri , benda yang berkaitan dengan kehidupan sue sepanjang hidup 20 tahun nie , macam - macam bende yang pelik or tak pelik berlaku , zaman kanak-kanak , zaman sekolah , zaman remaja.

    1. Saiz kasut

    Cerita pasal saiz kasut , masa zaman sekolah dulu sue suke sangat kasut jenama Jazz Star sebab design dia cantik dan dulu-dulu tak main la pakai kasut sekolah warna putih ikut peraturan , cehh konon gangster kan muehehe dulu sue terikut-ikut dengan budak-budak kelas lain , diorang pakai kasut Jazz Star kuning sue pun nak la kuning jgak , cantik wooo .. dulu masa form 1 sampai la form 5 sue maintain pakai kasut saiz 1 muehehe , boleh bayangkan tak sekecil manakah saiz kaki sue n saiz badan sue? takkan la saiz kaki kecik , saiz badan gedabak besar kan .. kehkeh cubalah bayangkan :)

    2. Berat badan

    Okew pasal berat badan plak nak naikkan berat badan punyalah payah then nak turunkan berat badan tak payah diet ke ape tuptup dah turun , magic tak ? kehkeh . . nie cerita betul tau sue nak berat sue boleh maintain sampai setahun , berat semasa sekarang adalah 36 , kadang-kadang naik 37 lepastu turun balik .Memang jarang naik lbih daripada 37 , sue pun pelik memikirkannya sebab mana la tau kan kotkot kurus berpenyakit , setakat nie takde plak tanda-tanda sakit ke ape , takde plak nak buat checkup , sebab sue mmg payah nak p klinik hospital semua .

    3. Jerawat

    Malaih nak citer kalau pasal jerawat nie , muka sue nie kalau takdak jerawat memang tak sah , start ada jerawat form 1 dan sampai la nie , susah betul nak hilangkan jerawat kadang tumbuh kadang kering , sue tak pernah tau kot kot ada resdung ke tak sebab tak pernah cek , taw makan ubat , cuci muka tu je .ada sapa-sapa yang ada masalah macam sue ?tau tak macam mane nak kurangkan jerawat , tapi jerawat takde la banyak sangat ..

    lagi nak citer pasal ape ? tu je kot . . lain kali sambung ehh .




    Sabtu, 12 Oktober 2013

    Poster kartun dengan gambar sendiri

    Assalamualaikum ..

    dah lama tak update blog , macam-macam sawan yang terlekat kat blog .Almaklum lah sebagai student bukan ada masa sangat nak update blog , dan pada hari cuti raya haji nie ada la sikit masa nak update dan lagi sue ada blajar benda baru dalam photoshop .. jengjengjeng ,, ce teka .hehe , boleh tengok gambar dibawah yew .



    how ? sekadar saja-saja buat untuk mengisi masa lapang .kalau rasa nak tempah boleh tapi terhad sebab takut nanti ada yang tak puas hati , sue baru je belajar benda nie , kene improve lagi .. boleh pm sini (facebook)





     
    All right reserved by seuleira @copyright protected