Jumaat, 18 Oktober 2013

Macam pelik tapi tak pun

Assalamualaikum ..

Harini nak citer pasal 'macam pelik tapi tak pun' apa yang peliknye kan ? perkongsian nie pasal diri sue sendiri , benda yang berkaitan dengan kehidupan sue sepanjang hidup 20 tahun nie , macam - macam bende yang pelik or tak pelik berlaku , zaman kanak-kanak , zaman sekolah , zaman remaja.

1. Saiz kasut

Cerita pasal saiz kasut , masa zaman sekolah dulu sue suke sangat kasut jenama Jazz Star sebab design dia cantik dan dulu-dulu tak main la pakai kasut sekolah warna putih ikut peraturan , cehh konon gangster kan muehehe dulu sue terikut-ikut dengan budak-budak kelas lain , diorang pakai kasut Jazz Star kuning sue pun nak la kuning jgak , cantik wooo .. dulu masa form 1 sampai la form 5 sue maintain pakai kasut saiz 1 muehehe , boleh bayangkan tak sekecil manakah saiz kaki sue n saiz badan sue? takkan la saiz kaki kecik , saiz badan gedabak besar kan .. kehkeh cubalah bayangkan :)

2. Berat badan

Okew pasal berat badan plak nak naikkan berat badan punyalah payah then nak turunkan berat badan tak payah diet ke ape tuptup dah turun , magic tak ? kehkeh . . nie cerita betul tau sue nak berat sue boleh maintain sampai setahun , berat semasa sekarang adalah 36 , kadang-kadang naik 37 lepastu turun balik .Memang jarang naik lbih daripada 37 , sue pun pelik memikirkannya sebab mana la tau kan kotkot kurus berpenyakit , setakat nie takde plak tanda-tanda sakit ke ape , takde plak nak buat checkup , sebab sue mmg payah nak p klinik hospital semua .

3. Jerawat

Malaih nak citer kalau pasal jerawat nie , muka sue nie kalau takdak jerawat memang tak sah , start ada jerawat form 1 dan sampai la nie , susah betul nak hilangkan jerawat kadang tumbuh kadang kering , sue tak pernah tau kot kot ada resdung ke tak sebab tak pernah cek , taw makan ubat , cuci muka tu je .ada sapa-sapa yang ada masalah macam sue ?tau tak macam mane nak kurangkan jerawat , tapi jerawat takde la banyak sangat ..

lagi nak citer pasal ape ? tu je kot . . lain kali sambung ehh .




2 ulasan:

Syarafi[skyforce331] berkata...

kalau bab saiz kasut fi memang ada masalah :D
maklumlaah bdn kecil...huhu

sue berkata...

@Syarafi[skyforce331]yeayy ,, kite same , saiz tak berapa nak besar

 
All right reserved by seuleira @copyright protected