Ahad, 24 November 2013

REVIEW Tempahan Blog Niaga

Salam everibadi , lama tak update kankankan .. alaa busy sikit dengan segala hal , hal yuran belajar , hal tempahan dan banyak lagi la hal2 nya , heee.but harini nak review satu tempahan blog niaga , ini merupakan tempahan FULL EDIT yew . . murah-2 je , sape2 yang berminat bolehla pm di sini atau emel ke ahmatdaughters@gmail.com :)
Jemput la singgah dan jemput beli juge yek . .
http://smartphonewantehatrading.blogspot.com/


Blog ini adalah blog niaga telefon clone , cepat2 terjah yew . . jangan lupa beli :)





Ahad, 10 November 2013

Smartphone Wan Teha Trading ( Jual Handphone Pelbagai Jenama )


Harini sue nak review sikit pasal satu page nie yang menjual handphone clone made in korea , sebut pasal clone mesti ramai yang pikir , pakai sekejap je dah rosak kan , btw henpn clone nie ade kelebihan dan kekurangannye tersendiri . dan sangat berbeza made in china dan made in korea , tapi sue ade pengalaman pakai henpon made in malaysia , seriesly sangat tak best sebab tak tahan lama , sekejap je pakai dah rosak.
oke ape-2 pun korang pandai-2 la buat pilihan sendiri yew ,, kat bawah nie sue ade sediakan perbezaan made in china dan korea .. 

Made In Korea
Skrin sesentuh yang sensitif (macam ori)
Boleh muat turun download semua aplikasi
Guna OS terkini (Android Jelly Bean)
Kualiti terjamin
Boleh guna aksesori original (case, S pen, bateri, dll)
Spesifikasi hampir sama dengan original

Made In China
Skrin sesentuh tidak sensitif
Banyak aplikasi tidak boleh download
Guna OS java
Tidak berkualiti
Tidak semua aksesori original boleh digunakan
Spesifikasi sangat rendah

oke .. dah tau nak pilih yang mana ? so cepat-cepat la usha page kat bawah nie , macam-macam brand ade.FYI diorang jual handphone clone korea .. dan kualitinye bagus


antara testimoni 

  

antara brand yang dijual

 
 
  

so apa lagi kengkawan .. grab la satu . . bagi yang kurang mampu tapi nak pakai handphone mahal-2 baek pilih clone korea jelah . pakai handphone ori pun lama-lama rosak jugak.*untuk yang tak pandai jaga

untuk pertanyaan lanjut 
 call/sms/whatsapp 019-363 0020 (wan/teha)



Rabu, 6 November 2013

Penyakit Bitstrips sedang melanda

Assalamualaikum,,

Jangan terkejut baca tajuk entry yew .. hehe saje je nok propa siket , bagi yang belum tahu apa itu Bitstrips maybe terkejut kot , penyakit apa la yang bernama Bitstrips tu kan , bagi yang dah tau sila la buat-buat tak tahu kehkeh..sebenarnya Bitstrips bukanlah satu penyakit tetapi adalah satu aplikasi yang sekarang nie tengah top,sampaikan nak install pun macam siput .

Apa itu Bitstrips ?

Ianya adalah sebuah aplikasi telefon pintar yang sudah di lancarkan pada awal tahun ini. Bitstrips menjadi antara aplikasi yang terbanyak dimuat naik di Android pada minggu lepas dan mendapat menjadi aplikasi nombor satu di App Store untuk iPhone. Ianya begitu popular sehingga memberi kesan overload pada servernya. Sekarang ini pun di website Bitstrips tidak boleh di akses. (Salinan petikan oleh http://azstory311.blogspot.com/)

Apa fungsi dan ke'sedap'an apabila berbitstrips?

Dengan aplikasi ini, kita boleh buat avatar kita sendiri dalam bentuk komik. Kita boleh pilih gaya rambut, badan, baju, dan bermacam-macam lagi untuk membentuk diri sendiri dalam versi komik. Sekarang siapa tak pandai melukis komik diri sendiri pun dah boleh dengan adanya aplikasi Bitstrips ini.(Salinan petikan oleh http://azstory311.blogspot.com/)

hambek kau baca nie plak ..


  • Design cartoon versions of yourself & your friends
  • Put your friends in hilarious comics where anything can happen
  • Show how you’re feeling with cartoon status updates
  • Choose from 1000+ customizable templates, plus new ones daily


Macam mana plak rupa bitstrips ?

Bistrips App

Bitstrips - screenshot thumbnail Bitstrips - screenshot thumbnail 

Bitstrips - screenshot thumbnail Bitstrips - screenshot thumbnail

Kat mana nak donload ?
Now . . kat Facebook pun ada taw :) klik sini






Review : Garnier OilClear Self-Heating Sauna Mask


Assalamualaikum..

Semalam p bandar n teringat plak nak beli mask ,pastu pegi la dekat watson dan ade satu 'peristiwa' *peristiwa lah sangat kan , time tu sue duk belek-2 la mask mane yang elok untuk dipakai sebab muka sue nie memang muka berminyak . kalau bangun tidur mesti penuh satu muka minyak boleh masak telur lagi ha *tipu je , kan alang-2 minyak naik nie kan nak je guna minyak muka .. hehe apa aku merepek meraban nie , okew sambung citer pastu kan ade sorang kakak kot , sebelum tu sue dah belek-2 la mask garnier nie , then sue letak balik sebab tak confident nak try yang garnier punye . . 

pastukan lepas sue letak je garnier mask nie kakak yang tadi tu terus amek n then chow (nak p kaunter) , sebelum tu kakak tu dah usha-2 dekat belakang sue , dalam fikiran sue , kakak nie mesti dah lama guna garnier mask nie sebab dia tak belek-2 pun dan terlintas di fikiranku bahawasanya garnier mask nie maybe okew untuk sue.maknanya kakak tu dah biasa pakai n dah beli banyak kali . ini andaian je ken .. dan sue pun beli la satu untuk percubaan ,,

kat bawah nie adalah rupe packaging garnier mask ..

pinjam dari gugel


Amekkau , mukaku setelah dieksperimenkan , hehe .. lepas siap2 mandi terus pakai .muka fresh2 gitu


pendapat :

1.sedikit melekit
2.mask berwarna biru
3.harganya tak mahal sangat
4.lepas pakai kite akan rasa sedikit suam dekat muka , namenye pun self-heating sauna kan.so memang rasa sangat best
5.kena basuh banyak kali sebab susah sket ak tanggal.
6.lepas dah basuh ,, perghh memang lembut je rasa kulit.

jadi kepada sesiapa yang memang ade masalah kulit berminyak macam sue . memang i recommande this product , bagus untuk kulit berminyak , juga boleh kurang kan pores anda ye ,,

Harga Rm 5.90 kot ,lupe dah . . boleh beli dekat watson .


Selasa, 5 November 2013

apa itu GST dan apa kesannya pada rakyat kelak ?



GST atau dalam bahasa Inggeris Goods and Services Taxadalah sejenis cukai di mana apa sahaja barang dan perkhidmatan yang digunakan oleh pengguna mengandungi elemen cukai. Sebab itulah ia juga dikenali sebagai cukai kepenggunaan (consumption tax). Dalam erti kata yang lain, asasnya jauh lebih luas daripada Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan yang ada sekarang.

7 poin mengenai GST

1. Peniaga dikehendaki mengenakan caj GST pada kadar yang akan ditentukan ke atas barangan dan perkhidmatan yang dibekalkan . GST yang dikutip dibayar kepada kerajaan.

2. GST dikenakan ke atas bekalan yang dicukai iaitu hampir semua barangan dan perkhidmatan.

3. Peniaga bayar GST bila membeli barangan dan perkhidmatan. Biasanya mereka boleh menuntut kembali kredit “cukai input ” kepada GST yang dibayar.

4. Kredit “ cukai input ” ditampung semula dari GST yang dikutip.

5. Jika caj GST melebihi kredit “ cukai input ” bagi satu tempoh , peniaga perlu remit GST kepada kerajaan. Jika kredit “cukai Input” melebihi GST yang dicaj, peniaga akan biasanya mendapat wangnya semula (refund).

6. Kesan akhirnya peniaga mengenakan caj GST tetapi tidak menyimpannya dan membayar GST tetapi mendapat kredit “cukai input”.

7. Beban akhirnya ialah pengguna.

Nak tau lebih lagi ? moh bace sini.


Isnin, 4 November 2013

Sem Break Giveaway by Ieyra Ghani




20/10-18/11


cara lajukan laptop guna notepad

Assalamualaikum..

tak tau dah nak update pasal ape , tibe=2 teringat pasal trick nie , dapat tau pun daripada blogger lain dan ianya sangat menjadi bagi laptop korang yang sangat lambat , macam biasanya kalau korang nak bukak folder mesti ade sesetengah yang loading kan , kadang-kadang sebab dah full memory tu , so kat sini sue tunjukkan cara nak buat .. tak perlu install ape-2 software dan ianya hanya guna notepad yew .. maybe dah ramai yang dah tau tapi nak citer jugak . hehe

1.okeh mula-2 haruslah bukak notepad dan copy paste code ini di dalam notepad korang tu

mystring=(80000000) 

macam gambar bawah nie


2.step kedua pulok , save kan dekat (C:) dan pastikan save sebagai (.vbe) yew . . dan pilih ALL FILES.




pastikan jadi macam gambar bile dah save :)

3.Last step , lepas dah save pergi dekat (C:) then double click .. okeh ..dah boleh tengok magic ..



 
All right reserved by seuleira @copyright protected