Isnin, 4 November 2013

cara lajukan laptop guna notepad

Assalamualaikum..

tak tau dah nak update pasal ape , tibe=2 teringat pasal trick nie , dapat tau pun daripada blogger lain dan ianya sangat menjadi bagi laptop korang yang sangat lambat , macam biasanya kalau korang nak bukak folder mesti ade sesetengah yang loading kan , kadang-kadang sebab dah full memory tu , so kat sini sue tunjukkan cara nak buat .. tak perlu install ape-2 software dan ianya hanya guna notepad yew .. maybe dah ramai yang dah tau tapi nak citer jugak . hehe

1.okeh mula-2 haruslah bukak notepad dan copy paste code ini di dalam notepad korang tu

mystring=(80000000) 

macam gambar bawah nie


2.step kedua pulok , save kan dekat (C:) dan pastikan save sebagai (.vbe) yew . . dan pilih ALL FILES.




pastikan jadi macam gambar bile dah save :)

3.Last step , lepas dah save pergi dekat (C:) then double click .. okeh ..dah boleh tengok magic ..



Tiada ulasan:

 
All right reserved by seuleira @copyright protected