Sabtu, 7 Disember 2013

Apa yang harus kita pakai sebelum makeup ?


halooo ,, awak-2 semua apa kabar ? lama tak update , bizi dan line takdok *alasan kuno . oke harini nak share sikit pasal makeup-2 uollsss.Sapa yang suke makeup tu kene tau step-2 sebelum makeup taw,kene tau macam mana nak bagi muka nampak glowing-2 , camne tak nak bagi muka berminyak.

oke sue nak review sikit beberapa produk yang setakat nie sangat best untuk dipakai .Sebelum makeup kita haruslah pakai base untuk mengelakkan matahari tu tepat-2 kene kat muka kita , paham ? *blurrrr
biasanya sebelum kita pakai foundation tu kita akan pakai base nie , ada banyak jenis tau,* sila gugel

Harini nak share 2 produk je , sangat-2 best , ada murah ada mahal sikit.

1.Giffarine Oil Control Formula II


credit : Gugel

Produk ni daripada GIFFARINE.Produk nie dah semakin popular sekarang , harganya pun murah.Best sangat pakai produk ni,dia macam krim tapi ada jugak macam cecair sebab nya bila kita apply dekat muka memang cepat je menyerap.Boleh pakai sebelum makeup dan sebelum korang tidur.

Harga Ahli : RM 12.08
Harga Jual : RM 16.10

Boleh beli mana-2 stokis giffarine atau boleh order dengan sue yew , kalau nak jadi ahli pun boleh , boleh pm facebook sue.

2.Biore Uv Perfect Face Milk



Ini adalah produk dari biore , bagi sue produk nie mahal sikit , n botol dia kecik je , tapi memandangkan produk ni NO 1 di Japan sue pun terus la beli , bau dia memang ada bau susu sikit2 , dan produk ni sangat-2 best sebab bila kita apply je terus menyerap n terus jadi macam kita sedang sapu bedak *imagine .Produk ni adalah base dan ianya ada SPF 50+ sangat bagus untuk mengelakkan cahaya matahari tu tepat pada muka kita , dan produk ini BAGUS UNTUK KULIT BERMINYAK , muka sue sangat berminyak then bila pakai produk nie muka dah kurang minyak bila bermakeup.

Harga : RM 29.90
Lokasi : Watson 

Haritu sue beli dekat pasaraya ANEKA , sebab cari dekat watson takde , maybe watson dekat area korang ade kot.


4 ulasan:

dilaella Ella berkata...

saya selalu pakai biore tu untuk mekap base, tapi yang tak best muka jadi sangat kering. giffarine tu belum pernah try lagi, ok tak? :)

Seu Leira berkata...

klit muke sye sgat berminyak dan giffarine tu mmg untuk klit brminyak,so far sangat ok :)

Tasneem berkata...

tasneem langsung tak reti make up. tolong make up kan tasneem boleh? hehe :p

Seu Leira berkata...

@Tasneem hehe ..kite pun begginer :) makeup cincai2 je

 
All right reserved by seuleira @copyright protected