Sabtu, 7 Disember 2013

Produk penjagaan kulit pilihanku


salam korang nak update lagi pasal produk-2 penjagaan kulit muka.Ada beberapa produk yang sue baru try dan dah lama pakai , FYI kulit muka sue banyak sangat masalah , antaranya berjerawat , sangt berminyak , kusam .Dah banyak produk yang sue try tapi ada yang menjadi ada yang tak , almst yang sue pakai jadi sekejap je pastu naik jerawat balik.

Antara produk yang sue pakai untuk muka ..

Cuci muka

1.Aiken tea tree oil


credit : Google

Produk nie sue baru try awal tahun 2013 dan sue berjaya kekal kan pakai sampai 7/12/2013 je , muehe ,masa pakai produk ni oke la jugak , tapi sue dah brenti pakai sebab macam takdak perubahan pun , kalau ada pun maybe sikit je la,sue pakai satu set mcm dalam gambar, bagi muka berminyak sue suggestkan produk nie , maybe kulit muka korang menjadi kankan ,, kulit lain-2 tapi apa salahnya cuba dulu bagi korang yang buntu dah tak tau nak pakai apa.sebelum terlupa bedak pun ada tau *sila gugel .Bedak dia boleh digunakan pada tempat-2 gatal , muka pon boleh

dan sue maseh kekalkan pakai moisturising lotion dan dia punyer toner sampai sekarang , daily moisturising tu sue jadikan base makeup.Dia oke tapi muka akan jadi berminyak.huhu

Nak tau banyak sila serbu blog yang review pasal produk aiken sini dan sini

2.Giffarine Sabun Honey Fresh


Ini adalah produk daripada Giffarine diimport daripada thailand,jangan risau ianya HALAL tau , mak sue jual semua produk giffarine , macam-2 ada . .oke tentang produk nie plak sue baru je pakai , dan tak sangka baru je pakai 2 hari rasa macam kulit muke lembut dan jerawat kecut dengan cepat.Alhamdulillah sue akan teruskan pakai produk nie , produk daripada giffarine semua murah-2 , tak caya gugel ye hehe.Sabun nie besar dan boleh jimat ,jugak boleh pakai pada badan.So far sabun nie sangat oke.

Sabun Honey Fresh 
Sabun jernih ini diperbuat daripada madu asli dan ekstrak semulajadi. Membersihkan keseluruhan wajah dengan lembut dan menjadikan kulit wajah anda lembut dan segar.
-   Pati Madu
Pati madu asli  membantu  memperkaya dan melembapkan wajah anda.
-  Ekstrak Cammomile
Herba semulajadi  mencegah iritasi dan melegakan kulit anda.
-   Sodium Lactate
Menambahkan kelembapan.
-   Vitamin E
Menambahkan keserian dan kelembutan wajah.

Cara Penggunaan:
Letakkan sedikit sabun pada tapak tangan dan campur dengan air sehingga mengeluarkan buih, sapukan pada seluruh wajah. Kemudian bilas dengan air. Gunakan setiap hari.
review daripada blog lain sini .


Setakat ni jelah perkongsian yew :)









Tiada ulasan:

 
All right reserved by seuleira @copyright protected